Dnešek dnem pro poslední letošní platby

Blíží se konec roku, a tak opozdilci pospíchají s posledními platbami. Dnes a zítra dopoledne mají klienti bank poslední šanci poslat na korunové účty peníze tak, aby byly zaúčtované ještě letos. Většina bank má podle uzavřených smluv na zpracování příkazů k úhradě dva pracovní dny. Pokud tedy převedete peníze dnes, budete mít jistotu, že částky určitě dorazí k příjemcům v tuzemsku do konce tohoto roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plátci DPH také do dnešního dne mají zaplatit daň za minulý měsíc. Banky tedy očekávají, že dnešní den pro jejich zaměstnance rozhodně nebude odpočinkový a klienti se budou snažit poslat poslední letošní platby.

Podle tiskové mluvčí České spořitelny Kláry Gajduškové ale banka dnes neočekává fronty a přetížení poboček. "Řada klientů využívá poměrně v hojném počtu tzv. přímé bankovnictví, to znamená, že mohou realizovat příkazy 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Velké procento klientů tuto možnost využívá, takže ani my se neobáváme, že by byly přetížené pobočky, že by byla nějak výrazně přetížena síť. Samozřejmě, že někteří klienti využijí ty poslední dny, ale nějaký velký nápor neočekáváme."

Před vánočními svátky se na mnoha místech stalo, že bankomaty České spořitelny dočasně nevydávaly peníze, protože jim došla hotovost. Tisková mluvčí České spořitelny Klára Gajdušková připustila problémy některých bankomatů v minulých dnech. Pracovníci banky ale podle ní mají situaci pod kontrolou. Výraznější problémy neočekává ani v posledních dnech roku. Mohlo se stát, že některý bankomat neměl hotovost během těch svátků, nicméně my jsme podnikli významné kroky v květnu letošního roku, kdy jsme posílili bankomatní síť a kartové centrum. Budeme doplňovat bankomatovou síť tak, jak bude potřeba. Nemohu vyloučit, že se stane na nějakém místě v jenotlivých případech, že bankomat bude bez hotovosti, ale to jsou skutečně jednotlivosti. Máme to pod kontrolou a zásobujeme podle potřeby klientů.

Markéta Kaclová, Lenka Šumová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme