Dneškem měl skončit monopol Českého Telecomu

Dneškem končí monopol Českého Telecomu. Lidé s pevnými telefonními linkami si tak mohou vybírat mezi několika operátory. Dlouho očekávaný vstup konkurence na trh se ale nekoná. Běžným zákazníkům se totiž volba operátora prakticky nevyplatí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český Telecom

Český Telecom | Foto: Ceny Thálie

"Vyplatí se to pro ty zákazníky, kteří mají vyšší účet zejména na hovorném a kteří využívají hlavně dálkových hovorů. Nejvíc se dá ušetřit na meziměstských a mezinárodních hovorech a volání do mobilních sítí," říká Martina Kemrová z Aliatelu.

Pro místní volání, které tvoří téměř 60 procent všech hovorů, je volba operátora nevýhodná. Operátoři totiž musí platit Telecomu vedle nemalých propojovacích poplatků i další zaváděcí příplatek.

Na tahu je teď podle Přemysla Součka z internetového magazínu Mobil.cz telekomunikační úřad, který by měl monopol definitivně zrušit. "Bude záležet na tom, kdy Český telekomunikační úřad Český Telecom dotlačí k tomu, aby byl v této oblasti o něco vstřícnější vůči alternativním operátorům, než je tomu doposud."

Pak už bychom si opravdu mohli vybírat, který operátor je pro nás nejvýhodnější, navíc jednoduchým voláním přes čtyřmístnou předvolbu.

Markéta Kaclová, František Lutonský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme