Do Česka se vozí více piva, není ale kvalitní

Dovoz piva do České republiky vzrostl za prvních osm měsíců roku o více než polovinu. Hodnota dovezeného piva byla 557 milionů korun. Vyplývá z údajů Českého statistického úřadu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pivo

pivo | Foto: Tomáš Šácha | Zdroj: Český rozhlas

Výkonný ředitel Českého Svazu Pivovarů a Sladoven, Jan Veselý, přičítá nárůst tomu, že maloobchodní řetězce dovážejí ve stále větším množství pivu podobné nápoje z ciziny a poté je velmi levně prodávají.

Přehrát

00:00 / 00:00

O dovozu piva do České republiky mluvil v pořadu Stalo se dnes výkonný ředitel Českého Svazu Pivovarů a Sladoven Jan Veselý.

I přes toto zvýšení se ale podíl dovezeného piva na českém trhu pohybuje pouze kolem pěti procent. Navíc jde podle Veselého o nekvalitní pivo, které české pivovary neohrožuje.

„Je to hrubě nekvalitní pivo, za tu cenu se ani pořádné pivo udělat nedá. Jestliže máte pivo, které stojí 3,90 Kč někde v řetězci a z toho 1,90 Kč tvoří DPH a spotřební daň, tak na pivo, láhev, etiketu, korunku, převoz a dovoz vám zbývají dvě koruny. Za to se pivo udělat nedá,“ vysvětluje výkonný ředitel Českého Svazu Pivovarů a Sladoven.

Lenka Rafaelová, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme