Do dopravní infrastruktury bude nutné investovat bilion korun

Téměř bilion korun bude do roku 2013 potřeba na rozvoj dopravní infrastruktury. Generální plán rozvoje dopravní infrastruktury dnes projedná vláda. Česká republika na tom z hlediska dopravní infrastruktury není podle Petra Moose z Dopravní fakulty ČVUT v Praze dobře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

poškozená silnice

poškozená silnice | Foto: Jiří Velebný

Podle něho Česká republika zdědila z historie dopravní infrastrukturu v ne příliš v dobrém stavu. "Vidíme problémy na dálnici D1, vidíme devastované komunikace nižších kategorií. Zkrátka nemůžeme si chválit naší dopravní infrastrukturu," řekl.

Zároveň doplnil, že není dobré, že Češi se přepravují nejvíce osobními auty. Jako modernější se Moosovi jeví hromadná doprava, která je podle něho i dopravou budoucnosti. "Byli bychom rádi, kdyby se jí opět stala, jako je třeba v Anglii v současné době železniční doprava, kde roste podíl železniční dopravy na osobni přepravě velmi výrazně. Rovněž je to tak i v nákladní dopravě. Stagnace železniční dopravy u nás není dobrým jevem," dodal Moos.

Naděžda Hávová, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme