Do Francie přichází trend nočních chův. Rodiče zaplatí i 100 euro za to, že nemusí vstávat k dítěti

Francouzští rodiče, kteří mají nespavá miminka, angažují noční chůvy, aby se mohli vyspat. Za jednu klidnou noc jsou ochotni zaplatit i více než 100 eur, v přepočtu přes 2600 korun, píše francouzský web Rue 89.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miminko (ilustrační foto)

Rodiče jsou ochotni zaplatit i 100 euro za noc, aby se vyspali. Ilustrační foto. | Zdroj: Fotobanka Pixabay

Chůva přichází dítě nakrmit, přebalovat a hlídat v době od 20.00 do 06.00, nebo od 22.00 do 08.00. Službu, kterou si lze do 7500 eur započíst do roční slevy na dani, ve Francii poslední dobou nabízí více firem. Často ji ale vykonávají načerno přistěhovalkyně.

Třicetileté Juliette zaplatila deset nocí hlídání rodina jejího manžela. I díky tomu se mladá žena zotavila po porodu tak rychle, že se už po třech týdnech vrátila do práce. „Nechtěla jsem se šest měsíců ploužit únavou,“ vysvětluje.

Na nový trend, který přichází ze Spojených států a reaguje hlavně na potřebu nebo jen přání žen vrátit se brzy do práce, se ale všichni nedívají s pochopením. Podle Sarah Bursauxové, která v Paříži pracuje jako pediatr, nejde ani tak o problém spánku, jako spíš ztrátu povědomí toho, co to znamená mít dítě. „Když se o něj nechceme starat, možná bychom si ho neměli pořizovat,“ domnívá se lékařka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme