Do insolvence míří i provozovatel vysočanské O2 arény

Problémy Sazky se přesouvají i na O2 Arénu. Vlastník arény a provozovatel, akciová společnost Bestsport, na sebe podal dlužnický insolvenční návrh. Místopředsedou představenstva Bestsportu je přitom generální ředitel Sazky Aleš Hušák.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 arena

O2 arena | Foto: Filip Jandourek

Už před týdnem tyto potíže předpověděl i sám generální ředitel Sazky a současně i místopředseda představenstva Bestsportu Aleš Hušák. „Pokud uznáme za vhodné, že z důvodu celkové věci bude dobře Bestsport poslat do insolvence, tak ho tam pošleme. Ale i tak, protože Sazka je jediným a největším věřitelem Bestsportu, tak i tak by běžel proces tak, že by se tady akce konaly,“ řekl Hušák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vývoj kolem Sazky sleduje Martin Drtina. Mluvil o něm v Odpoledním Radiožurnálu.

Bestsport na sebe nakonec podal insolvenční návrh sám. Důležitější je ale fakt, že Sazka je největším věřitelem a zároveň ručitelem Bestsportu za výstavbu arény. S tím souvisí i dluhopisy a jejich zesplatnění v okamžiku rozhodnutí o úpadku.

Aleš Hušák v neděli připodobnil úpadek Sazky začátku šachové partie. Na tahu tak jsou nyní věřitelé, kterým běží ta nejkratší možná, tedy třicetidenní lhůta na přihlášení pohledávek. A teprve až se všechny tyto přihlášené dluhy sečtou, vznikne definitivní věřitelský výbor.

Šachová hra

Pokud jde o Hušákovu šachovou hru, ten hned na začátku obětoval jednu z důležitých figurek. Zbavil se svého zástupce Romana Ječmínka, který tak už není jeho zástupce a zůstává jen místopředsedou představenstva Sazky. Ale jeho pohyb po firmě je výrazně omezený.

Sám Ječmínek patří k Hušákovým kritikům, management viní z toho, že dovedl Sazku k bankrotu a tyto zákulisní partie se mu vůbec nelíbí. „Pan Hušák by to měl pochopit, smířit se s tím a přestat hrát šachové hry,“ zdůraznil Ječmínek.

A nelíbí se ani věřitelům. Ti totiž dnes upozornili soud na Hušákovu snahu převádět kauce trafikantů, které mají složeny za provoz terminálů, do banky ovládané investiční firmou Penta.

Navíc do nových smluv s obstaravateli sázek má být zakotvena povinnost v případě konkursu Sazky přejít k Fortuně, kterou také vlastní Penta. S tímto závažným podnětem se obracejí i na insolvenčního správce Josefa Cupku, aby informace prověřil a případně takovému poškozování věřitelů zabránil.

Martin Drtina, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme