Do jižních Čech přijdou letos investice za miliardy korun

Investice za miliardy korun mají letos přijít do jihočeského kraje. Zahájit se má výstavba dalších úseků dálnice D3. Další stamiliony korun půjdou do modernizace železnice, nemocnic i Jihočeského letiště či splavnění Vltavy. V polovině roku by mělo být jasno, zda v Českých Budějovicích začne stavba Kaplického Rejnoka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

"Rejnok" Jana Kaplického

"Rejnok" Jana Kaplického | Foto: Future Systems

Čtyři plánované úseky dálnice D3 mezi Veselím nad Lužnicí a Borkem budou mít celkovou délku27,6 kilometru. První dva, za zhruba čtyři miliardy korun, se měly stavět už letos, ale zkomplikovalo se výběrové řízení na zhotovitele.

Jihočeský kraj chce do dopravy investovat přes miliardu korun. Do oprav silnic to bude zhruba 300 milionů korun, do modernizace letiště 95 milionů korun a do vybudování heliportu záchranářů dalších 42 milionů korun.

Ředitelství vodních cest ČR plánuje dokončit přístav Hluboká nad Vltavou a vybudovat ho v Purkarci.

V Milevsku na Písecku začne likvidace staré ekologické zátěže, kterou tam po sobě zanechala bývalá obalovna živičných směsí. Náklady se odhadují na 700 milionů korun.

Pokračovat má likvidace kalojemu v někdejší zpracovně uranových rud v Mydlovarech za půl miliardy.

V polovině roku 2014 by se také mělo padnout rozhodnutí, zda se v Českých Budějovicích bude stavět koncertní centrum ve tvaru rejnoka, které navrhl zesnulý architekt Jan Kaplický.

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme