Do konce roku internet ve školách

Většina českých škol by měla být do konce roku připojena k internetu. Počítá s tím resortní ministerstvo a firma AutoCont On Line, která ukončila průzkum počítačového vybavení jednotlivých škol. Děti se s internetem zatím setkávají pouze doma nebo v internetových kavárnách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

škola v Hradci Králové

škola v Hradci Králové | Foto: Jan Rosenauer

"Surfuju, prohlížím si různé stránky. Doma jsem si zrovna včera prohlížel stránky Pána prstenů," řekl Radiožurnálu českobudějovický školák Martin. On i jeho spolužáci se snad už brzy dočkají také školního surfování. Internet by letos měla získat většina základních a středních škol: "My jsme na základě dohody s ministerstvem školství vybrali v tuto chvíli 3620 nejméně vybavených škol, což je něco přes padesát procent, které se budou realizovat v první etapě," upřesňuje mluvčí společnosti AutoCont Jiří Chvojka. Firma uspěla ve výběrovém řízení a za instalaci internetu dostane skoro 5 miliard korun.

Realizaci projektu kritizuje poslanec za Unii svobody Vladimír Mlynář. Nelíbí se mu právě protežování škol, které do počítačů vůbec neinvestovaly."Ty školy, které jsou velmi dobře vybaveny nebo slušně vybaveny, nakonec nedostanou nic." Podle Drahomíra Fránka z ministerstva školství je to tak správné. Projekt, který je plánován na 10-15 let, může ohrozit jedině nedostatek peněz. "Z původních miliardy sedmi set máme miliardu čtyři sta, ale podařilo se nám převést si z minulého roku několik set miliónů korun, takže přichází v potaz ta rezerva."

Markéta Kaclová, Dušan Valenta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme