Do povánočních slev se letos ,zapojí více obchodníků'

První lednový týden je tradičně spojen s novoročními výprodeji, které ale čím dál častěji startují okamžitě po Vánocích. Dnes zahajuje velký novoroční výprodej například síť elektroprodejen Euronics.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sleva. Ilustrační foto.

Sleva. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Většina českých prodejců ale odstartovala ,povánoční' slevy už v prosinci, a to nejen v posledním týdnu mezi svátky. Řada obchodníků letos netradičně nabídla levnější zboží už před Vánocemi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bohuslav Bohuněk hovořil o povánočních slevách.

Do slev se letos navíc podle Bohuslava Bohuňka, šéfredaktora odborného měsíčníku Trend marketing, zapojí více obchodníků než loni. "Krize tento trend nevyvolala, ale zcela jistě ho zesílila," upozorňuje Bohuněk.

Ten se zároveň domnívá, že výprodej se obchodníkům rozhodně vyplatí. "Zavedete slevu, spotřebitel zareaguje," podotýká Bohuněk.

Lidé se už také naučili s výprodeji kalkulovat. "Dávají si hotovost a jdou nakupovat až teď, když budou výprodeje," říká Bohuslav Bohuněk s tím, že počet takových lidí se zvýšil.

Lidé také podle něj stále častěji míří za nákupy na internet.

Martina Mašková, Naďa Bělovská, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme