Do průmyslové zóny Triangle míří další japonský investor

Do Ústeckého kraje přišel další velký zahraniční investor. Česká pobočka japonské firmy Hitachi chce ve strategické průmyslové zóně Triangle postavit továrnu na montáž televizorů za dvě a půl miliardy korun. Prodej čtyřiceti hektarů pozemků této společnosti schválili krajští zastupitelé. Ústecký kraj za ně od firmy Hitachi dostane více než 55 milionů korun. Po společnosti IPS Alpha se jedná už o druhou japonskou investici v zóně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

průmyslová zóna Triangle

průmyslová zóna Triangle | Foto: Ústecký kraj

Firma Hitachi Home Electronics (Czech) se zavázala, že zaměstná dva tisíce lidí a investuje do továrny na výrobu LCD a plazmových televizorů 2,5 miliardy korun. Hitachi naopak požaduje, aby Ústecký kraj odstranil zbývající stavby, které se ještě na prodávaných pozemcích nacházejí.

"Průmyslová zóna je upravená. Už jsme proinvestovali skoro půl miliardy korun na odstranění nepotřebných staveb. Zbyly tam pouze tři poslední budovy, které se musí zbourat a budou zbourány jako součásti staveb, které budeme zařizovat, to znamená komunikace a přípoje inženýrských sítí," říká o připravenosti průmyslové zóny na vstup japonských investorů vedoucí Odboru hospodářské strategie Ústeckého kraje Jan Sixta.

První LCD a plazmové televizory vyrobené v Ústeckém kraji by se na evropském trhu měly objevit už v létě příštího roku.

Vstup japonských investorů do zóny Triangle by měl v regionu pomoci snížit nezaměstnanost, která je v Ústeckém kraji nejvyšší v celé zemi. Žatecká zóna o rozloze 360 hektarů patří společně se severomoravskými Nošovicemi a západočeským Chebem ke strategickým průmyslovým zónám.

Marie Matúšů, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme