Do Ruska přitečou miliardy českých investic

Rekonstrukce ruské železniční dráhy za miliardu eur českých investic, nebo výstavba továrny na výrobu stavebního materiálu za 800 miliónů eur, to jsou finanční vrcholy návštěvy prezidenta republiky v Rusku. Dnes opouští po třech dnech Moskvu a míří do Kazaně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva

Moskva | Foto: Marek Dlouhý

Česko bude, je a bylo jedním z našich hlavních obchodních partnerů v Evropě, tvrdí prezident Putin a jeho český protějšek dodává: "Je v zájmu obou zemí, aby se rozvíjely. Už byla vytvořena mimořádně vysoká autonomnost ekonomické sféry. To, co se děje v ekonomice, už není až tak záležitostí prezidentů, ale záležitostí našich obchodníků, průmyslníků a dalších."

Politická a zejména ekonomická mise čerstvého čestného profesora ekonomie na Moskevské státní univerzitě dnes pokračuje v autonomních Tatarstánu česko-ruským ekonomickým fórem za přítomnosti právě prezidenta Klause.

David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme