Dobré vyhlídky nemá na příští rok ani stabilní nizozemská ekonomika

Těžký rok čeká v příštím roce i tak stabilní ekonomiku, jakou je Nizozemsko. Tamní ministr financí Jan Kees de Jager v rozhovoru pro webový server NU.nl řekl, že ani v nadcházejícím roce nelze čekat hospodářské oživení. Nejdříve prý přijde v roce 2013.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklisté v Amsterdamu (ilustrační foto)

Cyklisté v Amsterdamu (ilustrační foto) | Foto: Ondřej Jánoška

Následující rok bude podle ministra de Jagera složitý jak v domácí, tak evropské politice. Budoucí záchranné akce v eurozóně se ale mohou týkat spíš bank než celých členských států.

„Při pohledu do vzdálenější budoucnosti si můžeme představit situaci, kdy bude třeba zachraňovat jen finanční ústavy a ne země," uvedl Jan Kees de Jager.

K pomoci se splácením dluhů celých zemí se podle něj přistoupilo kvůli riziku šíření krize do celého evropského bankovního systému. Krize přitom neodezní za několik měsíců.

„Na to jsou problémy v jižní Evropě příliš velké. Vršily se 15 let a nedají se vyřešit jen lusknutím prsty,“ varoval nizozemský ministr.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme