Dočkáme se levnějšího roamingu?

Zatelefonovat si domů ze zahraniční dovolené, nebo i přijmout v zahraničí hovor je momentálně noční můrou snad každého spořivého uživatele mobilního telefonu. Takzvaný roaming v rámci Evropské unie by ale mohl od léta 2007 zlevnit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mobilní telefon

Mobilní telefon | Foto: LG Electronics

Po dnešním jednání s ministryní informatiky Danou Bérovou to uvedla evropská komisařka pro informační společnost a média Viviane Redingová. Podle mobilních operátorů je ale aktivita komisařky zbytečná a o snížení a vyrovnání cen se postará trh sám.

Ministryně Dana Bérová však upozorňuje, že praxe takovému argumentu operátorů za pravdu nedává: "Já myslím, že v tomhle případě skutečně ten trh nezafungoval, protože paní komisařka už v září loňského roku spustila webovou stránku, na které umístila informace o všech cenách těch roamingových propojení, kde bylo viditelné, jak ty ceny jsou podstatně vyšší než při telefonování na lokálním trhu."

"Po šesti měsících komise věci vyhodnotila a zjistila, že v 18 členských zemích jsou ceny stejné a ve 4 jsou ceny dokonce vyšší než byly v září. Takže trh přes velký tlak uživatelů skutečně nefunguje," konstatovala Bérová.

Milan Kopp, Štěpánka Čechová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme