Dodavatel tepla a energie Lenoxa je v konkurzu

Liberecká firma Lenoxa, která dodává teplo na Liberecku a Českolipsku, je v konkurzu. Rozhodl o tom Krajský soud v Liberci. A to i přesto, že sama firma, věřitelé a insolvenční správce preferovali reorganizaci firmy. Reorganizace by podle nich vynesla více peněz pro splacení dluhů než konkurz.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teplárna Lenoxa

Teplárna Lenoxa | Foto: Ivana Schöffelová

Lenoxa dluží firmám a lidem celkem sto osmdesát milionů korun. Reorganizací spočívající v odprodeji některých teplárenských zařízení a v provozování vybraných poboček na Frýdlantsku chtěla Lenoxa získat padesát čtyři milionů korun a část dluhů splatit.

Podle libereckého soudu je ale plán na reorganizaci firmy nekonkrétní a negarantuje věřitelům splacení části dluhů. Soud se navíc obává, že dalším provozování firmy by se mohl její majetek dále znehodnocovat. Proti rozhodnutí se může Lenoxa odvolat.

Ivana Bernáthová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme