První dodavatel energií oznámil snížení cen pod vládní strop. Ostatní čekají na vhodné podmínky

První dodavatel energií oznámil, že sníží ceny plynu a elektřiny pod strop stanovený vládou. Klesnou víc než milionu stálých klientů E.ON. Nový ceník začne podle vedení společnosti platit v polovině února.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

plynoměr, ilustrační foto

Na pokles cen energií na trhu reagovali někteří dodavatelé poprvé už v lednu (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

U elektřiny budou ceny nižší o šest procent, u plynu o osm. Průměrná domácnost tedy zaplatí ročně méně o dva až čtyři tisíce korun. Ke snížení cen pomohly kromě poklesu cen na burze i úspory zákazníků.

Propojení trhů s elektřinou má vést ke snížení cen, Evropské unii se to ale nedaří, tvrdí auditoři

Číst článek

„V poslední době velmi šetří a tato úspora energie nám umožňuje lépe pracovat s nakoupenou energii,“ říká Radiožurnálu místopředseda představenstva E.ON Jan Zápotočný.

Další dodavatelé zatím na vhodné podmínky pro zlevnění energií čekají. MND zveřejní nový ceník v příštím týdnu. V několika dalších týdnech ceny upraví i ČEZ.

„Nové ceníky u řady produktů jako u plynu a u elektřiny připravujeme a v blízké době se je chystáme oznámit,“ říká mluvčí ČEZ Roman Gazdík.

Na pokles cen energií na trhu reagovali někteří dodavatelé poprvé už v lednu. Ceny ale snižovali jen u fixovaných smluv.

Lucie Pávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme