Dodávku vlaků Pendolino možná bude šetřit policie

Ministr dopravy Milan Šimonovský navrhne Řídícímu výboru Českých drah, aby zvážil podání trestního oznámení kvůli dodávce rychlovlaků Pendolino. Radiožurnálu to řekla mluvčí ministerstva Marcela Žižková.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pendolino na nádraží

Pendolino na nádraží | Foto: Jan Rosenauer

"Ministr dopravy na základě šetření okolností dodávky elektrických vlakových souprav Pendolino doporučí Řídícímu výboru Českých drah zvážit podání trestního oznámení, protože na základě právní analýzy nelze vyloučit, že při zadávání této významné zakázky nedošlo k porušení předpisů trestního práva," uvedla mluvčí.

České dráhy mají sedm souprav těchto rychlovlaků za více než čtyři a čtvrt miliardy korun. V lednu softwarová porucha vyřadila postupně z provozu všech pět souprav, které tehdy zajišťovaly dopravu s cestujícími. Náklady ani škody, které odstavení vlaků způsobilo, zatím České dráhy nevyčíslily. Pravděpodobně půjde o desítky milionů korun.

Naděžda Hávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme