Dohoda o platech ve Škodě Auto je zatím stále v nedohlednu

V největší české automobilce Škoda Auto už v sobotu končí platnost stávající kolektivní smlouvy. Odbory se ale s firmou stále nedohodly na platech pro zaměstnance na příští rok. Dnes odpoledne se vyjednávací týmy sejdou po třinácté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stánek firmy Škoda Auto na Autosalonu Brno 2009

Stánek firmy Škoda Auto na Autosalonu Brno 2009 | Foto: Tomáš Adamec

Jestli padne už konečně dohoda, si nikdo netroufá odhadnout. Při 12. kole vyjednávání firma mírně navýšila svou nabídku na 4,3 procenta. Odbory ji odmítly a požadují šestiprocentní růst platů.

Odboráři návrh zaměstnavatele považují stále za nedostatečný. Pokud se nepodaří vyjednat dohodu do konce března, budou odbory postupovat nadále zákonnou cestou včetně svolání informačních mítinků, řekl Radiožurnálu šéf odborářů Jaroslav Povšík.

Odboráři budou vyjednávat dnes a možná i zítra kdy současná kolektivní smlouva končí. Na jejím základě se zaměstnancům od loňského dubna zvýšily tarifní mzdy o čtyři procenta a vzrostly také jednorázové platby.

Jana Huzilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme