Dolar opět tématem dne

Propad americké měny na světových trzích stále pokračuje, dolar tak prohlubuje ztráty a koruna trhá nové rekordy. Dnes je na nové nejsilnější hodnotě za posledních šest let a obchoduje se na úrovni 26 korun 63 haléřů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

detail dvacetidolarové bankovky

detail dvacetidolarové bankovky | Foto: Jan Rosenauer

Rekordy vůči dolaru zaznamenává i euro, které dnes překonalo hodnotu, se kterou zahajovalo v roce 1999. Jak dodává Markéta Šichtařová z Volksbank CZ, investoři se totiž domnívají že Spojené státy chtějí opustit od politiky silného dolaru, i přestože to Bílý dům popírá.

"Skutečností je, že dnes se dolar už příliš neohlíží na to, v jaké situaci jsou Spojené státy nebo Evropa. Na místo toho, je trh spíše ovládán psychologií davu, náladami a tím, co která významná osobnost právě řekne. A proto je extrémně obtížné další vývoj dolaru předpokládat. My se ale domníváme, že výhledově by dolar mohl ještě více oslabit k euru, a to dokonce možná na 21,22 dolaru za euro," dodala Šichtařová.

Milan Kopp, Eva Hanzlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme