Dolar se dále propadá

Dolar se stále propadá, je už levnější než euro. Koruna během dopoledne oslabila vůči jednotné evropské měně na 29 korun a 45 haléřů, naopak dolar stál 29 korun a 18 haléřů. Trh bude zřejmě až do měnového zasedání České národní banky 25. července nervózní. Domácí měna se bude v nejbližších dnech pohybovat v intervalu 29 až 30 korun za euro v závislosti na tom, zda ČNB přistoupí k intervenci proti koruně či ne.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dolary

dolary | Foto: Jan Rosenauer

Další očekávané oslabování dolaru vůči euru nebude mít podle analytika společnosti BBG finace Patrika Chovance zásadní vliv na naši ekonomiku. "Na naší ekonomice se spíše negativně projeví posilování české koruny vůči oběma světovým měnám, které dělá potíže nejenom podnikům, ale i českým investorům, kteří nakupovali například zahraniční podílové fondy nebo akcie. V dalších dnech bude česká koruna zřejmě mírně posilovat. Spekulanti budou totiž čekat na zasedání České národní banky k 25. červenci."

Markéta Kaclová, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme