Musk začíná s prosazováním větší svobody slova na Twitter. Chce zrušit blokování Trumpových příspěvků

Zakázat Donaldu Trumpovi psaní příspěvků na twitter byla chyba a napříště by tato sociální síť neměla trvalé zákazy vydávat, řekl v úterý na konferenci listu Financial Times o budoucnosti aut Elon Musk, který se firmu chystá koupit. Blokování Trumpových příspěvků hodlá miliardář a šéf automobilky Tesla zrušit, protože bylo podle něj morálně chybné a hloupé.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Musk uzavřel dohodu o koupi Twitteru za 44 miliard dolarů (přes bilion korun) minulý měsíc

Musk uzavřel dohodu o koupi Twitteru za 44 miliard dolarů (přes bilion korun) minulý měsíc | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

Twitter Trumpův účet zablokoval natrvalo loni v lednu, protože exprezident podněcoval své stoupence, kteří pak násilně vnikli do budovy Kongresu. Loni v květnu pak společnost zablokovala program, který sdílel příspěvky z Trumpových webových stránek. Rozhodnutí zakázat Trumpovi přístup na twitter bývalého republikánského prezidenta neumlčelo, ale spíše zesílilo ohlas jeho názorů mezi lidmi na politické pravici, míní Musk.

‚Chci, aby si na něm povídala půlka Ameriky.‘ Musk doufá, že twitter pronikne mezi více lidí

Číst článek

Musk uzavřel dohodu o koupi Twitteru za 44 miliard dolarů (přes bilion korun) minulý měsíc. V úterý na konferenci listu Financial Times uvedl, že obchod by v nejlepším případě mohl být dokončen za dva až tři měsíce. Pak by převzal kontrolu nad sociální sítí, kterou využívají miliony uživatelů, včetně politiků. Musk slíbil společnost ozdravit, zvýšit počet uživatelů a umožnit větší svobodu slova.

Trump si stěžuje na cenzuru nejen ze strany Twitteru, ale i Facebooku a Google. Exprezident po zprávě, že Twitter kupuje Musk, uvedl, že návrat nechystá, raději prý upřednostní vlastní sociální síť spuštěnou v únoru.

Oznámení, že Twitter přechází do rukou šéfa Tesly, ale přivítal minulý měsíc brazilský prezident Jair Bolsonaro a jeho příznivci. Od nového majitele očekávají větší svobodu projevu na síti. Twitter a další sociální sítě Bolsonarovi dříve smazaly několik příspěvků, protože podle nich šířil lži, například ohledně pandemie covidu-19. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme