Drábek: Chceme bojovat s prací na černo

Ministerstvo práce a sociálních věcí se zaměří na potírání práce na černo. Podle ministra Jaromíra Drábka začne také během několika týdnů důsledně kontrolovat vyplácení sociálních dávek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Drábek

Jaromír Drábek | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

„Řada českých spoluobčanů upozorňuje na to, že dávky jsou poměrně masivně zneužívané. Chceme je směrovat skutečně k těm, kteří tu sociální podporu od státu potřebují. Nikoli jedincům, kteří si ji vybrali jako způsob příjmu, protože se jim nechce zajišťovat si živobytí jiným způsobem,“ řekl Drábek pro Radiožurnál.

Ministerstvo se také zaměří na kontrolu a potírání práce na černo. Podle ministra lidé, kteří pracují nelegálně, neodvádějí daně ani sociální a zdravotní pojištění, což vede k tomu, že se na ně skládají ostatní občané.

„Považuji to za nejdůležitější negativní fenomén v ČR. V řadě případů navíc zmiňovaní jedinci pobírají zároveň pomoc od státu, což je vůči ostatním občanům nefér. Rovněž taková situace neúměrně zatěžuje český sociální systém a státní rozpočet,“ uvedl Drábek.

Jaroslav Skalický, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme