Dráhy dluží dodavatelům 800 miliónů korun

Po dnešku má být jasno, jak budou řešeny dluhy Českých drah vůči opravárenským společnostem. Zatím dosahují 800 miliónů korun a pokud nebudou splaceny, řada soukromých firem kvůli špatnému hospodaření drah zkrachuje. železničáři se kvůli tomu rozhodli stávkovat. Čekat budou ještě na výsledky jednání tripartity ve čtvrtek. Podle mluvčí drah Zdeny Celé problém svou benevolencí zavinil stát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vlak vyjíždí ze stanice

vlak vyjíždí ze stanice | Foto: Jan Rosenauer

Jak Radiožurnál řekl šéf Odborového svazu železničářů Jaromír Dušek, řešení se musí najít. "Budeme čekat maximálně na řešení v tripartitě, která zasedá 18. tohoto měsíce. V opačném případě, nebudou-li na stole urgentní řešení, jsme připraveni organizovat razantní nátlakové akce, abychom oprávněných požadavků našich členů dosáhli."

Podle mluvčí drah Zdeny Celé problém svou benevolencí zavinil stát. "Úplně tím nejlepším řešením by bylo, kdyby nám vláda, tento stát, který uznal své dluhy za roky 2001 a 2002 ve smlouvě o dopravní obslužnosti v osobní železniční dopravě v prosinci loňského roku ve výši 7 miliard korun, tak kdyby nám alespoň nějaké peníze z této částky cashem poslal, tak určitě bychom i my byli schopni řešit složitou situaci vůči svým dodavatelům."

Markéta Kaclová, Dušan Valenta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme