Drobní klienti mají obrovský zájem o akcie banky PKO

Ve frontách prožívají tento víkend zájemci o akcie banky PKO - největší státní banky v Polsku. V pondělí totiž začne banka přijímat vklady na depozitní účty, ze kterých bude možné si koupit akcie tohoto peněžního ústavu. Občané proto začali před pobočkami banky tvořit fronty už teď.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fronta

fronta | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

"Utvořili jsme frontu už v pátek v 11 hodin dopoledne. Teď se tu budeme střídat ve 4 hodinových službách přes celý víkend až do pondělí do osmé ráno," řekl Českému rozhlasu před jednou z varšavských poboček banky pan Jerzy.

V seznamu zájemců ve frontě utvořené samotnými občany je jen před touto pobočkou 130 lidí. Před expoziturami banky PKO v celé zemi to vypadá podobně. Skupina občanů, kteří mají právě službu drží místa ve frontě ostatním.

Každý večer se všichni sejdou a zkontroluje se prezence. Kdo nepřijde, vypadává z řady. Stojí za to si frontu vystát. Drobní akcionáři budou moci koupit akcie každý za 20 tisíc zlotých se 4% slevou. Je pro ně připraven balík 25% akcií.

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme