Drtivá většina zaměstnanců CzechInvestu pohrozila výpovědí

Vládní agentuře pro podporu podnikání a investic CzechInvest hrozí 250 výpovědí jejích zaměstnanců. Až 80 procent lidí z podniku tak projevuje nesouhlas se způsobem, jakým ministr průmyslu a obchodu Martin Říman odvolal generálního ředitele agentury Tomáše Hrudu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

budova CzechInvestu v Praze

budova CzechInvestu v Praze | Zdroj: ČTK

Ministr Říman Radiožurnálu řekl, že jeho resort zasahovat nebude - je to v kompetenci nového generálního ředitele agentury Romana Čermáka. Případného odchodu těchto zaměstnanců CzechInvestu ale litovat nebude.

"Lidé, kteří jsou zaměstnaní na CzechInvestu a domnívají se, že je to jejich vlastní organizace, ve které oni rozhodují o tom, kdo a jak ji bude řídit, tak pokud takoví lidé z CzechInvestu odejdou, rozhodně to nebude na škodu věci," myslí si ministr Říman.

Ministr už dříve uvedl, že důvodem výměny generálního ředitele této vládní agentury byly závažné systémové a organizační nedostatky zjištěné ministerskou kontrolou, zejména nesrovnalosti při zadávání veřejných zakázek. Odvolaný generální ředitel Tomáš Hruda si ale myslí, že způsob jeho odvolání zpochybňuje dosud výborné výsledky CzechInvestu.

"Nikdo nezpochybňuje právo pana ministra rozhodnout o tom, co se bude dít s ředitelem agentury i s agenturou samotnou. Protože on je ten, kdo nese politickou odpovědnost. Ale to, oč dnes tu běží, je opravdu ten způsob. Pokud se podíváme na to časování, tak v úterý mi byla zrušena zahraniční cesta, ve středu přišla kontrola bez ohlášení, v pátek ráno už byly výsledky a byl i nový generální ředitel. Z tohoto pohledu je asi evidentní, že to byla připravená akce, jejímž jediným smyslem bylo odvolat generálního ředitele," řekl odvolaný šéf CzechInvestu Hruda ve vysílání Radiožurnálu.

Lenka Rákosová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme