Drůbež z pěti polských okresů nesmí opustit hranice země

Evropská komise částečně zakázala vývoz polské drůbeže. Opatření platí kvůli nálezu viru ptačí chřipky na dvou krůtích farmách ve středním Polsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vybíjení drůbeže

vybíjení drůbeže | Foto: Archiv

Evropská unie zakázala vývoz drůbeže z pěti polských okresů kolem ohniska nákazy. Žádný z nich neleží v blízkosti české hranice. Jde o stejné opatření, které komise uplatnila například vůči Velké Británii v době výskytu ptačí chřipky. Polská veterinární služba zasáhla včas a není důvod, proč by zákaz měl postihnout celé Polsko. S omezením vývozu se polští zemědělci dokáží vypořádat.

"Nemyslím si, že by to byl problém. Je to určitě nepříjemná záležitost pro ty, kterých se týká, ti si mohou požádat o odškodnění. Není to výjimečná situace a jsme na ni připravení," ujistil vicepremiér Waldemar Pawlak a zdůraznil, že není žádný důvod k panice. Zatím není známo, jak dlouho bude zákaz vývozu drůbeže z pěti polských okresů platit.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme