Druhá největší německá banka Commerzbank požádala o pomoc stát

Po Hypo Real Estate je Commerzbank druhým finančním ústavem v Německu, který požádal o pomoc z vládního záchranného balíčku. Druhá největší banka v zemi se ve třetím čtvrtletí propadla do červených čísel. Stát by měl navýšit kapitál Commerzbank o více než 8 miliard eur.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Centrum Berlína

Centrum Berlína | Foto: Jiří Hošek

285 miliónů eur činí nečekaně vysoká ztráta Commerzbank způsobená finanční krizí. Ve stejném období loňského roku přitom bankovní ústav vykázal zisk 339 miliónů eur. Commerzbank dostane ze zvláštního fondu na stabilizaci finančních trhů 8,2 miliardy eur. Celá částka poputuje na zvýšení základního kapitálu oslabeného ústavu.

"Využijeme nástrojů záchranného balíčku, protože to je dobré pro banku, její zaměstnance i pro klienty," prohlásil předseda představenstva Commerzbank Martin Blessing.

Finanční ústav zároveň oznámil, že v letech 2009 a 2010 nebude vyplácet žádné dividendy. Finančně si pohorší taky členové představenstva. Jejich příjmy se omezí na 500.000 eur na hlavu a rok. V letošním a příštím roce se navíc manažeři nedočkají mimořádných odměn.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme