Družstevní záložna Mavel je v konkursu

O prohlášení konkursu rozhodl Krajský soud v Brně na návrh nuceného správce záložny. Ta byla v nucené správě od loňského srpna. Důvodem vyhlášení konkursu bylo předlužení kampeličky a její neschopnost hradit závazky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V družstevní záložně Mavel, která má přes 1400 členů a provozuje šest poboček po celé Moravě, byly v době vyhlášení nucené správy evidovány vklady za více než 134 milionů korun. Část z nich záložna použila na úvěry poskytnuté svým členům. Podle nuceného správce úvěry získali i členové volených orgánů záložny. 30 milionů kampelička neoprávněně převedla do své dceřinné společnosti Levam a dalších 30 milionů poskytla Rodinné družstevní záložně v Moravských Budějovicích.

Jak Českému rozhlasu řekl soudce Jan Kozák, členové záložny dostanou část uložených prostředků zpět od zajišťovacího fondu, nejvýše ale 100 tisíc korun. Zbývající pohledávky budou uspokojeny v rámci konkursního řízení.

Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme