Dubnová nezaměstnanost pravděpodobně klesala, myslí si analytik

Přesná čísla, kolik bylo v dubnu v České republice nezaměstnaných lidí, dnes zveřejní ministerstvo práce a sociálních věcí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavební práce v Moravském Krumlově

Stavební práce v Moravském Krumlově | Foto: Michal Záboj

V dubnu už začaly nabíhat nabídky sezónních prací, a proto si analytik ČSOB Petr Dufek myslí, že nezaměstnanost klesala.

„Předpokládám, že míra nezaměstnanosti v dubnu poklesla o půl procenta. To znamená, že se sníží na 8,4 procenta. Za tímto pozitivním vývojem jsou jednoznačně sezónní práce, tedy nová pracovní místa v zemědělství, stavebnictví a v některých službách,“ řekl Petr Dufek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek Dagmar Cestrové o-nezaměstnaných nad 50 let v Ústeckém kraji v Ranním Radiožurnálu.mp3

Dodal, že trh práce zůstává stabilizovaný a Česká republika i nadále patří mezi země s nejnižší nezaměstnaností v rámci celé Evropské unie.

Ať už bude ale počet nezaměstnaných jakýkoliv, hůře na tom budou znovu starší lidé. Jde totiž o dlouhodobý trend. Novou práci si starší lidé shání jen těžko. Firmy se poslední dobou snaží zaměstnávat raději mladší lidi, protože jsou levnější.

Jitka Hanžlová, Dagmar Cestrová, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme