Důchodci s účty v Union bance dostanou peníze poštou

Důchodci s účty v Union bance se nemusejí bát o své březnové penze. Dostanou je složenkou od České pošty. Klienti Union banky se nemohou dostat ke svým penězům od minulého pátku, kdy banka uzavřela všechny pobočky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

klientka a oznámení Union banky

klientka a oznámení Union banky | Foto: Vladislav Galgonek

"Opatření spočívají v tom, že důchodcům, kteří mají další březnové splátky a další měsíce, již nebudou poukazovány do Union banky důchody a budou zasílány poštovní poukázkou na adresu důchodce," potvrdila Alena Fraňková z České správy sociálního zabezpečení.

Podle Fraňkové se ke svým penzím dostane všech 2400 důchodců, tedy i ti, kterým byly peníze odeslány na účet v Union bance už minulý týden a proto s nimi nemohou disponovat. Penzisté pak budou dostávat důchody složenkou do doby, než se rozhodnou pro jiný způsob výplaty.

Česká národní banka minulý pátek zahájila s Union bankou správní řízení o odnětí bankovní licence. Tento krok odůvodnila horší likviditou banky, která vede k její platební neschopnosti. Banka dostala čas na vyjádření do 3. března. Poté ČNB znovu posoudí její situaci a rozhodne.

Martin Hromádka, Štěpánka Čechová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme