Egypt chce na veletrhu v Berlíně přesvědčit turisty, že je bezpečný

Experti na největším cestovatelském veletrhu v Berlíně se shodují, že Egyptu se turisté z bezpečnostních důvodů vyhýbají a Řecko příliš neláká kvůli obavám ze stávek. Partnerskou zemí veletrhu je právě Egypt.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odliv turistů připravil o obživu statisíce Egypťanů

Odliv turistů připravil o obživu statisíce Egypťanů | Foto: Břetislav Tureček | Zdroj: Český rozhlas

Předseda německého parlamentního výboru pro cestovní ruch Brähmig radí Němcům, aby do země, která není schopná chránit křesťanskou menšinu a lidská práva, nejezdili. Egypt chce ale po loňském propadu o 33% přivést turisty zpět.

V metropoli nad Sprévou se letos prezentuje 11 tisíc vystavovatelů ze 180 zemí a Němci opět potvrzují, že jsou mistry světa v cestování. Letos se chystá na dovolenou 89% z nich. Největší popularitě se u nich těší Španělsko, Turecko a Itálie.

Naopak Jihoevropané, které zasáhla ekonomická krize nejtvrději, hodlají šetřit právě na cestování. S omezenými výdaji na dovolenou počítají také Britové a Nizozemci.

Klára Stejskalová, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme