EK nemá námitky proti výběrovému řízení na elektronické mýtné

Výběrové řízení na elektronické mýto v České republice neporušilo unijní pravidla pro veřejné zakázky. Tak zní verdikt Evropské komise, která dnes ukončila šetření tendru s tím, že bude dál sledovat soudní řízení v Česku. To zkoumá, jestli úřady při výběrovém řízení nedávaly záměrně přednost jednomu zájemci a nediskriminovaly ostatní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

provoz na dálnici D1

provoz na dálnici D1 | Foto: Marián Vojtek

Výstavbu bran firmou Kapsch soud toto pondělí předběžným opatřením zastavil. Požádala o to konkurenční firma Autostrade, která neuspěla v tendru ministerstva dopravy. Zákaz bude trvat nejméně do 17. října, kdy se má soud věcí opět zabývat.

Bývalý ministr dopravy a poslanec Milan Šimonovský je ale stále přesvědčený, že vše dobře dopadne: "Já věřím, že příští týden, kdy proběhne líčení o procesní chybě Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, abychom ujasnili, že se nejedná o žalobu proti výsledkům výběrového řízení, ale jedná se o žalobu proti úřadu, který, a to rozhodne soud, pravděpodobně udělal procesní chybu. Pokud tu procesní chybu napraví, v případě, že se stala, tak bude všechno v pořádku. Takže já bych ten týden na to počkal," uvedl Šimonovský.

Celý rozhovor s Milanem Šimonovským si můžete poslechnout v repríze ve 21 hodin a 30 minut. Ptá se ho Martin Veselovský.

Milan Kopp, Štěpánka Čechová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme