EK uvažuje o pomoci aerolinkám

Evropská komise možná povolí státům unie poskytnout aerolinkám postiženým zákazem letů kvůli výbuchu islandské sopky finanční pomoc. Ta by za normálních okolností byla podle evropských pravidel férové soutěže nemožná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště (ilustrační foto)

Letiště (ilustrační foto) | Foto: Miroslav Tichák

Jak ale řekl předseda Komise Jose Manuel Baroso, současnou situaci je svými dopady na sektor možné přirovnat k teroristickým útokům na Spojené státy z roku 2001, a proto se jedná o výjimce.

Přehrát

00:00 / 00:00

K možnostem pomoci EK se vyslovil Ředitel z investiční banky Unicredit CAIB Martin Iltis ve Světě o osmé Rádia Česko

Ředitel z investiční banky Unicredit CAIB Martin Iltis ve Světě o osmé Rádia Česko řekl, že dopravci se s problémy potýkají už dlouho, rozsah současného omezení je však nebývalý. „Ale přeci je to vhodná záminka k otevření tohoto tématu.“

„Evropská komise ustavila pracovní skupinu pro zhodnocení situace - to ještě neznamená, že pomoc schválí. Bylo by to problematické,“ upozornil Iltis s odkazem na recesi i v ostatních odvětvích. Připomněl také, že situace v evropském vzdušném prostoru se mění každou chvíli.

Milan Kopp, Roman Chlupatý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme