EK zveřejní výsledky šetření nabídek spotřebitelských úvěrů na webu

Jak poctivé jsou nabídky spotřebitelských úvěrů v zemích Evropské sedmadvacítky ukáží výsledky šetření, které dnes zveřejní Evropská komise. Průzkum se zaměřil na webové stránky nabízející úvěry. Do šetření se zapojilo všech 27 členských zemí Unie a také Norsko a Island.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská komise

Evropská komise | Foto: Pavel Novák

Národní orgány pro ochranu spotřebitele zkoumaly, jak se v jednotlivých zemích plní směrnice o spotřebitelských úvěrech. Ta má zákazníkům usnadnit porozumět nabídkám a moci je jednoduše porovnávat.

Experti zkontrolovali přes 500 webových stránek, které spotřebitelské úvěry nabízejí. Zaměřili se hlavně na to, jestli zákazníci dostávají před podpisem smlouvy o úvěru všechny informace, na které mají podle právního řádu Evropské unie nárok.

V případě, že některé stránky nefungují v souladu s unijním právem, zakročí proti nim národní dozorové instituce. Když provozovatelé stránek nezareagují na výtky a neprovedou úpravy podle unijních standardů, budou je čekat sankce.

Pavel Novák, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme