Ekologové chtějí změnu zákona o podpoře obnovitelných zdrojů

Ekologové požadují, aby stát změnil zákon o podpoře obnovitelných zdrojů. I když tvrdí, že sluneční elektrárny zvýší ceny energií pro domácnosti maximálně o pět procent, problém s velkým nárůstem investic do fotovoltaiky připouštějí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Solární panely

Solární panely | Foto: SXC/Johan Bolhuis

Navrhují opatření, která by měla podpořit výrobu energie z čistých zdrojů, aniž by na to spotřebitelé dopláceli víc, než je nezbytně nutné. Podle Vojtěcha Koteckého z hnutí Duha by to měla být například speciální daň na solární elektrárny, uvedené do provozu letos. Nebo změna zákona o podpoře obnovitelných zdrojů.

„Stát by měl změnit zákon o podpoře obnovitelných zdrojů energie tak, aby se podpora vztahovala pouze na solární elektrárny umístěné na střechách, na skládkách nebo v průmyslových objektech, ale nikoli na zemědělské půdě. Odstraní se tak obří projekty, které nejsou úplně smysluplným využitím obnovitelných zdrojů,“ řekl Kotecký.

Igor Maňour, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme