Ekonom DB předpovídá Německu 5 miliónů nezaměstnaných v příštím roce

V Německu by v příštím roce mohlo být 5 miliónů lidí bez práce. Překročení této psychologické hranice předpovídá hlavní ekonom Deutsche Bank Norbert Walter. Podle něj se situace na pracovním trhu začne zlepšovat až na jaře 2011.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nezaměstnanost

Nezaměstnanost

"To nejhorší nás teprve čeká," tvrdí na stránkách deníku Bild Norbert Walter, který pro letošek stále počítá s propadem německého HDP o 5 až 6 procent. V roce příštím pak podle ekonoma Deutsche Bank bude růst ekonomiky nejspíš nulový.

V zimě roku 2010 by počet nezaměstnaných měl překročit hranici pěti miliónů. Walter soudí, že skutečné oživení přijde až s jarními měsíci roku 2011.

Podobný názor má taky unijní komisař pro průmysl, Němec Günter Verheugen. Ani on zatím nevidí pomyslné světlo na konci tunelu. Podle něj to mimo jiné souvisí s tím, že si firmy stále obtížněji obstarávají nové úvěry.

Verheugen proto volá po celoevropském obnovení férové soutěže v bankovním sektoru a nalezení řešení, co s takzvanými toxickými cennými papíry finančních domů.

Přečtěte si také:
Evropská komise předloží svůj plán na boj s nezaměstnaností
EK chce dát více než 500 miliard korun na boj s nezaměstnaností
Dalším projevem hospodářské krize je stoupající nezaměstnanost
Nezaměstnanost v eurozóně je nejvyšší za deset let
Stovky nezaměstnaných dostanou výrazně nižší dávky
Nezaměstnanost stále roste, průmysl i stavebnictví ale zmírňují propad

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme