Ekonomická krize nepokazila letní výprodeje

Ekonomická krize neovlivnila pravidelné letní výprodeje, jak se čekalo. Uvádějí to zatím obchodníci v Belgii. Předpokládali, že kvůli hospodářské recesi omezí lidé nákupy. Stal se ale pravý opak.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sleva

sleva | Foto: Marián Vojtek

Do konce letních výprodejů zbývají například v Belgii dva dny a obchodníci si už mnou ruce. Zájem o oblečení a obuv je dokonce o pět procent vyšší než před rokem. Podle Federace majitelů obchodů Fedis se konfekce z loňského roku velmi dobře prodávala i při částečném snížení cen, které předcházelo samotným výprodejům.

Podobný názor prezentovala i Unie střední třídy. Podle ní očividně krize neměla negativní dopad na letošní výprodeje. Na obchodní výsledky může mát podle této organizace vliv i počasí.

Vysoké teploty na začátku měsíce podpořily prodeje sezónního zboží. Pomohly také výrazné slevy cen. Některé obchody se po třicetiprocentním snížení rozhodly jít s cenami oblečení dolů až na polovinu.

Pavel Novák, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme