Ekonomická recese přispívá k šetrnějšímu, ekologickému úřadování

Hospodářský propad má i své kladné stránky - přispívá ke zprůhlednění ekonomické sféry a také k ekologičtějšímu chování firem. O to se snaží nevládní organizace Síť ekologických poraden a Ekologický institut Veronica.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítač. Ilustrační foto.

Počítač. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Kamila Danihelková ze Sítě ekologických poraden vysvětlila ve vysílání Rádia Česko, co se rozumí pod pojmem ekologické úřadování.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kamila Danihelková ze Sítě ekologických poraden ve vysílání Rádia Česko o tom, co je ekologické úřadování

"Jde o úsporu energie, nákup a provoz výpočetní techniky, předcházení vzniku odpadů a nakládání s už vzniklým odpadem nebo o spotřebované kancelářské potřeby, například recyklovaný papír, nakupovaný úřady," vypočetla Danihelková.

"Spolupracujeme v České republice s několika desítkami úřadů různých úrovní od malých obecních přes městské po krajské, které se to tohoto programu zapojují a zavádějí ,zelený', enviromentálně šetrný provoz," informovala ještě zástupkyně Sítě ekologických poraden.

Až jedna čtvrtina hrubého domácího produktu se podle Ekologického institutu Veronica vydá na nákupy ve veřejném sektoru. K tomu Kamila Danihelková uvedla:

"Úřady veřejné správy v Evropské unii vydají od šestnácti do osmnácti procent, v České republice je to dvacet."

Patricie Polanská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme