Ekonomické informace 1. 11. 2001

Švýcarsko zablokovalo 24 podezřelé účty rámci vyšetřování financování mezinárodních teroristických sítí. Většina podniků v této době zveřejňuje své hospodářské výsledky za první tři čtvrtletí tohoto roku. Podíváme se na některé z nich.Akcionáři Vítkovic včera na mimořádné valné hromadě snížili a pak zvýšili základní kapitál podniku. Nejdříve snížili základní jmění z původních 10 a půl miliardy na necelých 133 miliónů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Foto: Jan Rosenauer

Švýcarsko zablokovalo 24 podezřelé účty rámci vyšetřování financování mezinárodních teroristických sítí. Oznámila to švýcarská státní prokuratura s tím, že účty jsou zablokovány na dobu neurčitou. Kolik na je nich peněz, to prokuratura neoznámila.

Většina podniků v této době zveřejňuje své hospodářské výsledky za první tři čtvrtletí tohoto roku. Podívejme se na některé z nich:

Česká konsolidační agentura má ztrátu 8 a půl miliardy korun. Z jedné čtvrtiny už se projevil dopad převodů aktiv bývalé IPB z Československé obchodní banky.

Sama obchodní banka vykázala zisk 4 a čtvrt miliardy korun, což je téměř dvojnásobek zisku za stejné loňské období. ČSOB disponuje bilanční sumou přes 576 miliard.

Komerční banka dosáhla nekonsolidovaného čistého zisku 2 a půl miliardy. Bilanční suma převyšuje 410 miliard korun. Vedení banky oznámilo, že z letošního zisku nevyplatí dividendy.

Česká spořitelna má za první tři čtvrtletí nekonsolidovaný čistý zisk přes dvě a čtvrt miliardy. Bilanční suma spořitelny je 490 miliard.

Raiffeisen bank dosáhla čistého zisku jen něco přes 6 a půl milionu korun. Hodně totiž investovala. Bilanční sumu má necelých 50 miliard.

Elektrárenská společnost ČEZ vytvořila za první tři čtvrtletí čistý zisk 6 miliard 400 milionů korun, což je o 124 % více než ve stejném období loni. Podle mluvčího společnosti Daniela Častvaje se to podařilo především díky snižování nákladů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Daniel Častvaj o příčinách zisku

Skupině petrochemických firem akciové společnosti Unipetrol čistý zisk poklesl a to na miliardu 460 milionů korun.

Obchodní firma Sena Corporation koupila výrobní část Masokombinátu Martinov. Podpisem smlouvy a uhrazením ceny skončil konkurs v rozhodující části masokombinátu. Více mluvčí podniku Eva Kijonková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Eva Kijonková o koupi masokombinátu

Akcionáři Vítkovic včera na mimořádné valné hromadě snížili a pak zvýšili základní kapitál podniku. Nejdříve snížili základní jmění z původních 10 a půl miliardy na necelých 133 miliónů korun. Tím klesla hodnota akcie společnosti z osmi set na 10 korun. Podle finančního ředitele Vítkovic Radima Valase se tím uhradí část ztrát podniku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radim Valas: Pokles uhradí část ztrát

Základní kapitál Vítkovic zvedne o jednu a půl miliardy korun úpis nových akcií. Předkupního práva přitom využijí stávající akcionáři.

Mimořádná valná hromada byla včera i v neratovické Spolaně. Jeden z nejsilnějších podílníků - Česká konsolidační agentura chtěl dosáhnout změny stanov. Důvod vysvětluje mluvčí Spolany Zdeněk Joska.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdeněk Joska o důvodech

Liberální institut dnes v pět hodin slavnostně představí nové české vydání díla Adama Smitha "Pojednání o podstatě a původu bohatství národů." Při té příležitosti vystoupí v Kongresovém centru České národní banky lord Harris, člen britské Horní sněmovny a bývalý ředitel londýnského Institute of Economic efers . První památeční výtisk knihy se bude dražit.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme