Ekonomické informace 10. 11. 2005

Společnost Český olej už získala více než devadesát procent akcií Setuzy. Osmatřicet procent akcií jedné z našich největších potravinářských firem převedl na společnost zastupovanou Tomášem Pitrem, Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond. Zavazovaly ho k tomu podmínky opční smlouvy podepsané v roce 2002 minulým vedením ministerstva zemědělství. Státu zbývá v České konsolidační agentuře pohledávka za Setuzou v účetní ceně jedna miliarda sedm set milionů korun. O pohledávce jedná ministerstvo zemědělství s Českým olejem. Ministr Zgarba zkoumá, proč byla smlouva o převodu akcií podepsána, a nechá provést audit podpůrného fondu. Včera odvolal významnou většinu představenstva a dozorčí rady fondu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP
Přehrát

00:00 / 00:00

M. Urban: Peníze z EU

První miliarda korun z Evropské unie na projekty v rámci Operačního programu průmysl a podnikání je vyčerpána. Do roku 2006 čeká na tyto projekty dalších devět miliard. Podle ministra průmyslu a obchodu Milana Urbana se tento program stal nejúspěšnějším operačním programem v České republice.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Šichtařová: Svátek na Velký pátek

Vláda schválila opatření, které má usnadnit družstvům získat od ledna příštího roku státní podporu na výstavbu bytů. Státní fond rozvoje bydlení má na příští rok připravenu jednu miliardu dvě stě milionů korun, za což se dá podle ministerstva pro místní rozvoj postavit přibližně tisíc pět set bytů o výměře kolem šedesát metrů čtverečních.

Až sto tisíc našich turistů by mohlo v zimních měsících vycestovat na dovolenou k moři. Odhaduje to analytik Jaromír Beránek ze společnosti Mag Counsulting. Podle něj budou nejoblíbenější destinace na rovníku a jižní polokouli.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Beránek: Turismus v zimě

V německém Dortmundu včera skončil prestižní veletrh železničních stavitelů a strojařů. Letos se na něm poprvé představilo také jednadvacet firem z České republiky. A to hned v rámci společného programu Partnerské země spolu se Švýcary. Náš německý zpravodaj David Šťáhlavský se vyptával zástupců našich podniků, jak byli v metropoli severního Porýní úspěšní.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Šťáhlavský: Češi na železničním veletrhu

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme