Ekonomické informace 10. 11. 2006

Delvita odchází z českého trhu. V případě uvedení nového zákoníku práce v platnost budou scházet ministerstvu zdravotnictví nejméně dvě miliardy korun. Ministerstvo průmyslu a obchodu zřídí Českou radu pro obchod a investice. Mittal Steel ukončí výrobu na staré hrubé válcovací trati. Průmyslovou zónu v Nošovicích ovládly přípravy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítačová studie areálu automobilky

Počítačová studie areálu automobilky

Společnost Delvita odchází z českého trhu. Majitel řetězce, belgická firma Delhaize prodá všech 96 supermarketů v České republice. Delvita v posledních letech vykazovala na českém trhu vysoké ztráty a je tak už po Carrefoure, Juliu Mainlovi a Edece čtvrtým řetězcem, který odchází. Kdo supermarkety koupí se zatím jen spekuluje. Prodejem Delvity by měla Delhaize získat asi 624 miliónů korun.

Ministerstvo zdravotnictví varuje před novým zákoníkem práce. Pokud by od 1. ledna 2007 začal platit, musela by zdravotnická zařízení nabírat nové zaměstnance - zejména lékaře. Těm totiž nový zákoník práce znemožňuje pracovat přesčas v té míře jako dosud. Na zajištění chodu nemocnic by byl potřeba v některých případech i dvojnásobek lékařů než v současné době, a na to podle ministra Tomáše Julínka nejsou peníze - potřeba by totiž byly další dvě až dvě a půl miliardy korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Julínek: Zákoník práce

Ministerstvo průmyslu a obchodu zřídí Českou radu pro obchod a investice. Bude určovat teritoriální priority českého exportu a také mluvit do personálního obsazování obchodně-ekonomických míst v zahraničních kancelářích vládních agentur a na českých ambasádách. Navíc podle ministra Martina Římana by toto opatření mělo v příštím roce přinést úsporu až 50 miliónů korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Říman: Rada pro obchod a investice

A když už mluvíme o exportu - večer se udílely Exportní ceny DHL. V kategorii střední firma vyhrála třinecká společnost Atuel, která meziročně čtyřikrát zvýšila export, a cenu pro malou firmu získala zlínská společnost Siga - té se podařilo zvýšit export dvanáctkrát. Ocenění si odnesl i Inco engieneering a nejúspěšnějším klientem CzechTredu je Biomac Ing. Černý s.r.o.

A večer se předávaly také ceny za nejlepší výroční zprávy roku 2005 - vyhrála společnost ČEZ, na druhém místě je Pražská energetika a třetí ŠKODA AUTO

V ocelárnách Mittal Steel Ostrava dnes končí výroba na 50 let staré hrubé válcovací trati. Podrobnosti přidává mluvčí firmy Jana Dronská.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Dronská: Mittal Steel

Průmyslovou zónu Nošovice na severu Moravy ovládly přípravy na stavbu závodu automobilky Hyundai. Prvním krokem je odstranění téměř miliónu kubíků ornice, kterou postupně odveze 250 tisíc aut. Výkoné buldozery už jedou naplno. Okolní obce doufají, že tuto první zatěžkávací zkoušku zvládnou. Více už Martin Knitl.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Knitl: Průmyslová zóna

Ondřej Kubala Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme