Ekonomické informace 10. 12. 2007

Jednání ekologické konference na Bali se bezprostředně našeho hospodářství pravděpodobně nedotkne. Ministerstvo práce a sociálních věcí dnes oznámí, jak byla v listopadu velká nezaměstnanost. Kontroloři z EU budou v Praze jednat o auditech, které mají zkoumat efektivnost vynaložení evropských peněz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Ekologická konference na Bali se teď skloňuje ve všech pádech, jsou na ní i čeští zástupci. Její jednání se ale bezprostředně našeho hospodářství pravděpodobně nedotkne. Hlavně proto, že Evropská unie včetně České republiky už své závazky přijala a plní. Unie slíbila, že do roku 2020 sníží emise skleníkových plynů o 20 % a do stejného data chce používat 20 procent obnovitelných zdrojů energie. To samozřejmě přináší vyšší náklady, ale není to žádná novinka. Ministr životního prostředí Martin Bursík přiblížil plány s jakými odjížděl na Bali.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Bursík: Konference o klimatu na Bali

Ministerstvo práce a sociálních věcí dnes oznámí, jak byla v listopadu velká nezaměstnanost. V říjnu se dostala nejníže za posledních devět let. Tentokrát budou zajímavé údaje o tom, kolik podniky nabízí volných pracovních míst. A pro jaké profese. Míra nezaměstnanosti se nejspíš příliš neměnila. Například analytik společnosti Fio Josef Novotný odhaduje, že v meziročním porovnání poklesne na 5,7 procenta. To znamená, že se zmenší o desetinu procenta.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Novotný: Pokles míry nezaměstnanosti

Jak správně kontrolovat čerpání strukturálních fondů z Evropské unie? O tom se ode dneška budou v Praze radit kontroloři. Přijedou z Evropského účetního dvora, Evropské komise a 16 kontrolních úřadů evropských zemí. Český prezident Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal vysvětlil, že mluvit budou hlavně o plánu auditů, které mají zkoumat efektivnost vynaložení evropských peněz.

Přehrát

00:00 / 00:00

F. Dohnal: Kontrola efektivnosti vynaložení evropských peněz

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme