Ekonomické informace 10. 4. 2007

Cena americké lehké ropy šla dolů. Český statistický úřad zveřejní index spotřebních cen. Ministerstvo sociálních věcí zase bude informovat o nezaměstnanosti. Hrubý zisk firem se sto a více zaměstnanci se loni zvýšil o více než čtvrtinu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruny a eura

koruny a eura | Foto: Jan Rosenauer

Cena americké lehké ropy se včera propadla zhruba o 2,5 procenta pod 63 dolarů za barel, protože čtvrteční propuštění 15 britských námořníků zadržovaných v Íránu zmírnilo napětí na Blízkém východě.

Dnes se dozvíme, jak se vyvíjí inflace. Český statistický úřad zveřejní index spotřebitelských cen za březen. Vladimír Pikora - ekonom Necht finance předpokládá, že kvůli dražším pohonným hmotám a potravinám vzrostl index meziměsíčně o jednu a dvě desetiny procenta.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Pikora: Inflace

Ministerstvo práce a sociálních věcí dnes oznámí, jak se v březnu vyvíjela nezaměstnanost. Dá se očekávat, že klesá. Také díky nepolevujícímu ekonomickému růstu České republiky. Aleš Michl, ekonom Raiffeisenbank odhaduje, že nezaměstnanost v březnu poklesla oproti únoru o dvě desetiny procenta na 7,5 procenta.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Michl: Nezaměstnanost

Pozor na viry! V březnu byl nejčastější virovou infiltrací vykradač hesel Agent.NCC. Vyplývá to z informací společnosti ESET. Víte že až tři procenta mailů je infikováno různými viry? Nebo přesněji řečeno škodlivými kódy. Ty jsou totiž většinou zaměřeny na získávání finančního prospěchu pro autora a nemusí jim jít o poškození počítače uživatele, vysvětlil technický specialista Eset Softwar Igor Hák.

Přehrát

00:00 / 00:00

I. Hák: Viry

Celkový hrubý zisk domácích firem se sto a více zaměstnanci mimo finanční sektor se loni meziročně zvýšil o víc než čtvrtinu na téměř 337 miliard korun. Výnosy jim přitom rostly víc než náklady. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu. Ten získal tyto údaje ze souboru téměř 4500 firem nad 100 zaměstnanců, které dohromady v průměru zaměstnávaly 1,6 miliónu lidí.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme