Ekonomické informace 10. 5. 2005

Vláda premiéra Paroubka dnes zveřejní své programové prohlášení. V Praze otevře své servisní centrum pro vyspělé technologie společnost Incline. Představenstvo Českých drah bude rozhodovat o tom, zda se Josef Bazala stane generálním ředitelem firmy. Zájem o stavební spoření opět roste. Naše automobilky letos výrazně zvýšily svou produkci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Strakova akademie a Kramářova vila

Strakova akademie a Kramářova vila | Foto: Jan Rosenauer

Snižování daní a postupné uvolňování nájemného patří mezi priority programového prohlášení, které dnes zveřejní vláda premiéra Paroubka. Vicepremiér pro ekonomiku Martin Jahn prosadil opatření, podle kterého každý návrh zákona musí jeho autoři doplnit analýzou dopadů na podnikatele. Ministerští úředníci tak budou muset více komunikovat s podnikatelskými svazy a hospodářskými komorami.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Jahn: Dopady zákonů na podnikatele

V Praze dnes otevře své servisní centrum pro vyspělé technologie společnost Incline. Skotská firma investuje miliony dolarů do podniku na opravy plochých LCD monitorů notebooků, LCD televizí a plazmových obrazovek. Podle mluvčí agentury Czechinvest Jany Víškové v Praze vytvoří 165 nových pracovních míst.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Víšková: Servisní centrum Incline

Představenstvo Českých drah dnes bude rozhodovat o tom, zda se Josef Bazala stane generálním ředitelem firmy. Předsedou představenstva ho již zvolila dozorčí rada. Za jeden z prvních úkolů označil uzavření dohod o osobní dopravě se zbývajícími regiony. Nejdále je jednání s Ústeckým krajem.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Bazala: ČD a dohoda s regiony

Zájem o stavební spoření opět roste. V prvním čtvrtletí uzavřeli klienti stavebních spořitelen o téměř 30.000 smluv více než loni. Počet smluv, na které si klienti spoří, sice oproti loňsku klesl, hlavní ekonom HVB bank Pavel Sobíšek ale předpokládá, že se jedná o jednorázový výkyv.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Sobíšek: Stavební spoření

Naše automobilky letos výrazně zvýšily svou produkci. Během prvního čtvrtletí vyrobily přes 124.000 aut, a to je o 11 procent víc než loni. Největší podíl připadá na Škodu Auto. Podle analytika České spořitelny Luboše Mokráše je pro naši ekonomiku rostoucí automobilová produkce velmi dobrou zprávou.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Mokráš: Výroba aut

Přední světová pivovarnická skupina SABMiller se dohodla na podmínkách nákupu většinového podílu ve slovenském pivovaru Topvar v Topolčanech. SABMiller ovládá i Plzeňský Prazdroj a nákupem Topvaru si chce upevnit pozici na středoevropském trhu. Na Slovensku bude dvojkou po Heinekenu.

Jaroslav Skalický, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme