Ekonomické informace 10. 5. 2006

Mobilní operátoři Eurotel a T-Mobile sníží ceny volání ze zahraničí, podobně jako jejich konkurent Vodafone. Ceny benzínu stagnují. Organizátor trhu s cennými papíry RM-Systém začne vydávat pravidelné infolisty. Stát chce kvůli stavbě továrny jihokorejské automobilky Hyundai v Nošovicích v Moravskoslezském kraji investovat do stavby či modernizace tamní dopravní sítě téměř 10 a půl miliardy korun. Dnes začíná mezinárodní konference s názvem Podpora z fondů EU v sektoru dopravy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benzin

Benzin | Foto: www.automarket.co.yu

Mobilní operátoři Eurotel a T-Mobile sníží ceny volání ze zahraničí, podobně jako jejich konkurent Vodafone. Eurotel připravuje zlevnění roamingu už na začátek letošního léta.

Ceny benzínu stagnují. V případě nejprodávanějšího benzínu Natural 95 se průměrně stále pohybují okolo 31 korun a 14 haléřů. Cena nafty za poslední týden mírně stoupla a to o 4 haléře na 30 korun a 19 haléřů za litr. Podle společnosti CCS je nejlevnější benzín v Karlovarském kraji. Naopak nejdražší je v Praze a na Vysočině. Štěpán Pírko ze společnosti Colosseum připomíná, co cenový vývoj ovlivňuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Š. Pírko: Vývoj cen pohonných hmot

Organizátor trhu s cennými papíry RM-Systém začne vydávat pravidelné infolisty. Aktualizovat je bude v měsíčních intervalech a k dostání budou na všech obchodních místech RM-Systému. Zároveň jsou ke stažení na internetu, kde si je každý, kdo se zajímá o investice na akciových trzích, může přečíst, říká Jiří Vodička z RM-Systému.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Vodička: Infolisty RM-Systému

Stát chce kvůli stavbě továrny jihokorejské automobilky Hyundai v Nošovicích v Moravskoslezském kraji investovat do stavby či modernizace tamní dopravní sítě téměř 10 a půl miliardy korun, aby vyhověl požadavkům Hyundai na kvalitu dopravního spojení se slovenským závodem dceřiné firmy Kia a moravskými dodavateli Hyundai.

Investor může také počítat se státní dotací v celkové výši až 4 miliardy 900 milionů korun na výstavbu závodu a investiční pobídky. Vyplývá to z návrhu investiční smlouvy, který dnes projedná vláda. Pokud s návrhem smlouvy bude souhlasit i jihokorejská strana, podepíše ji v Soulu ministr průmyslu a obchodu Milan Urban v polovině května. Ministr zdůrazňuje, že smlouva je sepsána tak, aby automobilka pouze nevyužila výhodných investičních pobídek a nemohla po vyčerpání všech výhod z Česka odejít.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Urban: Smlouva s Hyundai

Dnes začíná mezinárodní konference s názvem Podpora z fondů EU v sektoru dopravy. Je určena odborné veřejnosti, především pak zástupcům implementačních struktur v České republice a také konečným příjemcům podpory, vysvětlil Jaromír Slezák, ředitel odboru EU ministerstva dopravy.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Slezák: Podpora z fondů EU

Německá průmyslová výroba se v březnu překvapivě snížila o 2,4 procenta proti předchozímu měsíci. To představuje nejprudší propad za téměř šest let. Důvodem byl pravděpodobně pokles ve stavebnictví v důsledku nepříznivého počasí.

Jitka Hanžlová, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme