Ekonomické informace 10. 7. 2002

Spojení firmy ČEZ začal zkoumat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení. Převodu pardubického výrobce výbušnin Explosia z majetku Aliachemu zpět do rukou státu by už nic nemělo bránit. Rusko dostane od zemí západní Evropy 110 milionů eur na zlepšení životního prostředí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruny a eura

koruny a eura | Foto: Jan Rosenauer | Zdroj: AFP

Státní veterinární správa zakázala dovoz drůbeže ze zemí Evropské unie. V Holandsku totiž byly v drůbeži hovězí proteiny. Zákaz začne platit od 11. července.

Ředitelství polských silnic a dálnic ode dneška zakázalo provoz kamiónů v jedenácti z celkem šestnácti vojvodství. Příčinou jsou vedra. Kvůli nim vyjíždí těžké nákladní vozy v povrchu polských silnic hluboké koleje.

Dozorčí rada České konsolidační agentury neschválila prodej téměř dvouprocentního podílu Agentury v Západočeské energetice společnosti ČEZ. Rozhodnutí odložila do doby, než se dozví koncepci nové vlády v této oblasti.

Budoucí ministr průmyslu Jiří Rusnok už včera řekl, že za jeden z prvotních úkolů ve své nové funkci považuje dokončení spojení ČEZ s distributory. Eventuální privatizace energetiky je podle něj otázkou uvážení.

Spojení firmy ČEZ začal zkoumat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení. Úřad by měl během zákonné lhůty 30 dnů rozhodnout, zda spojení narušuje či nenarušuje hospodářskou soutěž. Může ale řízení až o pět měsíců prodloužit. Nebo může lhůtu přerušovat, pokud bude čekat na vyžádané dokumenty. Teprve po vyslovení souhlasu vstoupí v platnost smlouva mezi společností ČEZ a Fondem národního majetku.

Převodu pardubického výrobce výbušnin Explosia z majetku Aliachemu zpět do rukou státu by už nic nemělo bránit. Státní firma Strojírny Košíře získá Explosii kapitalizací pohledávek, které odkoupila Konsolidační agentura. Konstatuje to zpráva ministerstva průmyslu, kterou dnes projedná Zemanova vláda na svém posledním zasedání. Podle mluvčí ministerstva průmyslu Anny Stárkové současný vlastník Aliachem nemá zájem vyrábět výbušniny a navíc státní kontrola této produkce je i v zájmu bezpečnosti země.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Stárková: Převod Explosie na stát

Rusko dostane od zemí západní Evropy 110 milionů eur na zlepšení životního prostředí. Dohodla se na tom konference dárců v Bruselu. Na co darované peníze půjdou, to ví náš bruselský zpravodaj Milan Fridrich.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Fridrich: Příspěvek Rusku na životní prostředí

Jitka Hanžlová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme