Ekonomické informace 11. 12. 2002

Jak se daří české ekonomice - to dnes oznámí Český statistický úřad. Analytici očekávají meziroční nárůst hrubého domácího produktu ve 3. čtvrtletí roku přibližně o jedno celé a 3 desetiny procenta. Poslance dnes čeká druhé čtení vládního návrhu státního rozpočtu na příští rok. Až páteční summit Evropské unie v Kodani rozhodne, kolik peněz navíc dostanou kandidátské země po vstupu do Unie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Foto: Jan Rosenauer | Zdroj: AFP

Jak se daří české ekonomice - to dnes oznámí Český statistický úřad. Analytici očekávají meziroční nárůst hrubého domácího produktu ve 3. čtvrtletí roku přibližně o jedno celé a 3 desetiny procenta. Tato výkonnost naší ekonomiky je podle analytika společnosti Wood and Company Jana Pavlíka poměrně dobrá, když vezme v potaz, že silná koruna snižovala příjmy exportérů a velké výdaje si vyžádalo odstraňovaní škod po povodních.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Pavlík o výkonu ekonomiky

Poslance dnes čeká druhé čtení vládního návrhu státního rozpočtu na příští rok. Předseda sněmovního rozpočtového výboru Miroslav Kalousek upozorňuje na to, že základní rámec hospodaření státu je dán a velké přesuny peněz z jednotlivých kapitol nejsou v současné ekonomické situaci země příliš reálné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Miroslav Kalousek o rozpočtu na příští rok

Až páteční summit Evropské unie v Kodani rozhodne, kolik peněz navíc dostanou kandidátské země po vstupu do unie. Ministři zahraničí tak tuto ožehavou otázku nechali na premiérech zemí patnáctky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Informuje náš bruselský zpravodaj Milan Fridrich.

Hlavní město Praha si chce vzít u Evropské investiční banky úvěr 80 miliónů eur na obnovu poškozeného metra. Jak řekl primátorův náměstek Jiří Paroubek, půjčka by společně s předpokládanou státní dotací ve výši 2 miliardy 800 milionů korun a miliardovým pojistným měla pokrýt náklady na odstranění všech škod, které v metru velká voda napáchala.

Odbory ve Škodě Auto a vedení automobilky se diametrálně rozcházejí v otázce růstu mezd zaměstnanců pro příští rok. Zatímco odboráři šli do pátého kola kolektivního vyjednávání s představou růstu tarifů v průměru o 17 procent, vedení podle mluvčího Jaroslava Černého trvá na svém návrhu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Černý o jednání o mzdách

Maďarský úřad pro patenty a obchodní známky částečně vyhověl žádosti amerického pivovarnického koncernu Anheuser-Busch a zrušil Budějovickému Budvaru registraci označení původu pro značku Bud. Oznámila to americká společnost.

Členové Organizace zemí vyvážejících ropu se na zítřejším setkání pravděpodobně dohodnou na výrazném snížení dodávek ropy. Oznámila to Saúdská Arábie, která je předním členem kartelu OPEC. Ceny ropy se mírně snížily po náznacích možnosti ukončení stávky ve Venezuele.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme