Ekonomické informace 11. 2. 2005

Ministr financí Bohuslav Sobotka dnes představí veřenosti svůj návrh na snížení daně z příjmu občanů. Podle zatím dostupných informací chce snížit dvě nejnižší sazby daně a zavést slevu na dani. Naopak zřejmě NENavrhne rozšíření daňových pásem, ani nezruší odečitatelné položky. Chystané změny by měli pocítit především lidé s nízkými příjmy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Česká národní banka dnes zveřejní výsledky platební bilance. Dá se očekávat, že konečné saldo bude o něco lepší než minule. A to proto, že se dařilo našim vývozcům a současně přicházely do České republiky další zahraniční investice. Otázkou zůstává, jak dalece se do salda promítne odliv dividend zahraničním vlastníkům. Jaký dopad to může mít na korunu, vysvětluje analytička Raiffeisenbank Helena Horská.

Přehrát

00:00 / 00:00

Helena Horská o platební bilanci

Dnes naposledy bude na burze možné prodávat a nakupovat akcie Českých radiokomunikací. Od 14. února totiž burza celou emisi vyřadí z trhu. Podle zástupce generálního ředitele Burzy cenných papírů Praha Vladimíra Ezra budou akcie vyřazeny na základě kroku valné hromady společnosti, která rozhodla o vyřazení akcií z obchodování na veřejném trhu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Ezr o akciích ČRa

Český statistický úřad dnes vydá výsledky stavebnictví za loňský prosinec. Podle analytika společnosti ČSOB Petra Dufka se stavebnímu průmyslu loni dařilo mnohem lépe než v předcházejících letech a to i přesto, že v prosinci zpomalil svůj růst na 4,5 procenta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Dufek o stavebnictví

Zájemci o dva balíky pohledávek společnosti Konpo v celkové hodnotě 24 miliard korun mohou České konsolidační agentuře do dnešního dne podávat konečné nabídky. Jediným kritériem ve výběrovém řízení bude podle mluvčího konsolidační agentury Jiřího Pekárka nabídnutá cena.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Pekárek o ceně pohledávek

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme