Ekonomické informace 11. 4. 2006

Lesy České republiky sčítají škody po povodních - jen na jižní Moravě půjdou do milionů. Společnost Botana uzavře svůj závod v Poličce na Svitavsku. Dnes budou uděleny Národní ceny za design 2006. Průmyslová výroba v únoru vzrostla meziročně o 12 procent a zpomalila růst z lednových téměř 16 procent. V Chicagu vrcholí světový veletrh biotechnologií Bio 2006, na kterém se v nebývalém rozsahu představuje Česká republika.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lesní cesta

Lesní cesta | Foto: Jiří Heller

Lesy České republiky pomalu sčítají škody, které napáchala velká voda. Podle mluvčí společnosti Alexandry Křižkové patří mezi nejpostiženější oblasti především jižní Morava - jen tam se škody šplhají do milionů.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Křižková: Lesy sčítají škody

Společnost Botana, která vyrábí hokejovou obuv značky Botas, uzavře svůj závod v Poličce na Svitavsku. O práci přijde všech téměř 60 zaměstnanců. Podle ředitele Úřadu práce v Pardubicích Petra Klimpla je to v regionu Poličky poměrně významné číslo a bude problém propuštěným lidem nalézt místo. Provoz bude úplně zrušen ke konci června.

Kvalitní výrobek musí nejen dobře fungovat, ale také hezky vypadat. Podnikatelé by si proto měli uvědomit, že design může výrazně ovlivnit prodejnost jejich zboží. Národní ceny za design 2006 budou uděleny právě dnes. Jak připomíná Lenka Žižková z Design centra ČR, bude to při vyhlášení výsledků soutěže Vynikající výrobek roku, která je součástí národní politiky podpory jakosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Žižková: Ceny za desing

Průmyslová výroba v únoru vzrostla meziročně o 12 procent a zpomalila růst z lednových téměř 16 procent. K růstu průmyslu přispěla hlavně výroba dopravních prostředků. Klesla naopak produkce textilií, textilních a oděvních výrobků. Podle Vladimíra Pikory z Next Finance tak dále pokračuje změna struktury české ekonomiky:

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Pikora: Průmyslová výroba

V Chicagu vrcholí světový veletrh biotechnologií Bio 2006, na kterém se v nebývalém rozsahu představuje Česká republika. Naši prezentaci poprvé společně pořádají vládní agentury Czech Trade a Czech Invest. Ze Spojených států informuje náš zpravodaj Alexandr Pícha.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Pícha: Biotechnologie v Chicagu

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme