Ekonomické informace 11. 6. 2001

Dnes je poslední termín přihlásit se o pohledávky u společnosti Královopolská, pohledávky u firmy Private Investors je třeba přihlásit do konce června. Ředitel Nové huti zůstává ve vedení. Rakousko ode dneška přestává dovážet český živý skot, hovězí maso a výrobky z něj.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do dneška musí věřitelé společnosti Královopolská přihlásit své pohledávky u soudu. Společnosti se totiž před několika týdny podařilo odvrátit hrozbu konkursu a soud jí povolil vyrovnání, které ještě musí schválit hlasováním věřitelé. Podle generálního ředitele Milana Rady Královopolská uznává své závazky v objemu 4 miliard korun.

Pohledávky, tentokrát za zkrachovalými společnostmi Private investors a Onlině Investor musí přihlásit věřitelé do konce června. Soud prohlásil na firmu konkurs už v první červnový den. O svém dalším postupu bude ještě tento týden, podle mluvčího Filipa Bernarda jednat Asociace věřitelů Private Investors.

Svatopluk Velkoborský zatím neopustí křeslo šéfa Nové huti. To je výsledek jednání dozorčí rady, která neschválila jeho rezignaci. Velkoborský chtěl rezignovat kvůli své nespokojenosti s fungování ocelářského gigantu. Důvod proč jeho návrh dozorčí rada odmítla, není znám. Její stanovisko potvrzuje i Tomáš Piňos z Českého rozhlasu Ostrava:

Rakousko oficiálně ode dneška přestává dovážet z České republiky živý skot, hovězí maso a výrobky z něj. Následuje tak příkladu Slovenska a Polska, které zareagovaly na potvrzení výskytu nemoci BSE u nás jako první. Licence na dovoz dobytka a hovězího masa zrušila také Litva. Maďarsko bude ode dneška odebírat výhradně testované maso. Bulharsko i Německo počkají do čtvrtka na výsledky vyšetření německé laboratoře.

Představitelé evropského průmyslu jsou znechuceni tahanicemi států Evropské unie kolem jejího rozšíření na východ. Tzv. Evropského kulatý stůl průmyslníků zaslal předsednické zemi - Švédsku - výzvu, aby unie urychlila přijetí nových států. Více už náš bruselský zpravodaj Milan Fridrich.

Po dodávce 72 tramvají pro Manilu se českým exportérům podařil na Filipínách dalších kontrakt. Právě v centru filipínské metropole byl otevřen vůbec první pivovar s českou restaurací v této zemi. Podle českého velvyslance na Filipínách Stanislava Savického pivovar, který v hodnotě 125 dolarů s roční produkcí 50 hektolitrů dodaly Pacovské strojírny, vyrábí pivo chutí podobné plzeňskému za pomoci českých sládků.

Markéta Kaclová, Aleš Heřmánek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme