Ekonomické informace 11. 9. 2002

Benzín zdraží až o dvě koruny za litr. Růst cen se bude u jednotlivých pump lišit hlavně v závislosti na lokalitě a konkurenci. OMV a Aral budou zdražovat o dvě koruny například v Brně a Ostravě. Tam je zatím průměrná cena benzínu přes 23 koruny, zatímco například v Praze je to 25 třicet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

čerpací stanice

čerpací stanice | Foto: Jan Rosenauer

Přáním prodejců je ceny srovnat. Hlavním důvodem je ale růst cen ropy na světových trzích. To potvrzuje i mluvčí Benziny Lenka Svobodová.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Svobodová: Benzina

Vláda dnes bude jednat o podobě novely zákona o finanční kontrole ve veřejné správě. Ta by měla zaručit větší pracovněprávní ochranu a nezávislost interním auditorům. Jde o to, aby například ministři nemohli interního auditora odvolat jenom proto, že nalezl nějaká nepohodlná data.

Příliv přímých zahraničních investic do České republiky by měl letos vzrůst až na osm miliard dolarů. To je o tři miliardy více než loni. Podle ředitele agentury Czechinvest Martina Jahna by rozhodování investorů neměly ovlivnit nedávné záplavy. Snad jen poškozená infrastruktura by mohla zdržet některé projekty. Konečné skóre ale bude záviset na vývoji koruny, i když dosavadní výsledky jsou velice dobré..

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Jahn: Zahraniční investice

Průmyslové podniky v červenci více vyráběly. Oproti loňskému červenci zvedly výrobu o 10,8 procenta. Jak to vypadá podle odvětví, to ví Jana Bondyová z Českého statistického úřadu.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Bondyová: Průmyslová výroba

Evropská komise příští týden rozhodne o zvýšení prostředků v rámci programu Sapard pro rozvoj zemědělství v České republice a na Slovensku, aby tak pomohla zemědělcům v oblastech postižených povodněmi. EK bude 18. září rozhodovat i o vytvoření Evropského fondu pro nápravu důsledků přírodních katastrof.

Spojené státy prý chtrějí úplně uvolnit celosvětový trh s ocelí. Amerika hodlá svým partnerům v Evropě, Asii a Jižní Americe navrhnout zrušení všech dotací a dovozních přirážek v ocelářství. S touto překvapivou iniciativou přijíždí americký vyjednávací tým na setkání ocelářských mocností do Paříže. Toto jednání probíhá pod zášštitou OECD. Více bruselský zpravodaj Milan Fridrich.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Fridrich: Ocel bez dotací

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme